Şahin İnalöz - Minyatür Sanatı - Geleneksel Sanatlar
Sanatçının gözünden; sanat insanlarla paylaşmak için yapılır. Bir anlatım şekli, bir dil ve bir iletişim aracıdır. Geçmişi geleceğe taşırken, düşlerimizi ve güzellikleri kağıt üstünde görürüz. Sanatçı, ilham yoluyla aldığı malzemeye kalbiyle dokunur. Boyasına henüz kavuşan fırçanın döşeği, santimlerle ölçülen kâğıtlardır, tuvallerdir. Ve eserlerine bakan herkesin gözünü zevkten yana, gönüllerini ise manaya ulaştırır.
BİYOGRAFİ
1952 doğumlu Şahin İnalöz, 1968 – 1972 yılları arasında “Ankara Dekor Eşref Atölyesi”nde grafik, yazı ve altun varak kullanımı çalışmalarına katıldı.
1974 – 1979 yılları arasında aynı atölyede Reklam Grafikerliği ve Dekor Stilistliği yaptı.
1980 yılında T.C. Devlet Demiryolları’nda Grafik Ressam olarak göreve başladı.
1981 yılında Ankara Milli Kütüphane’ de açılan “ Tezhip ” ağırlıklı “ Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ” derslerine katıldı. 2 yıl Yılmaz Özcan’ dan, 7 yıl Bedia Altunbaş’tan “Tezhip ve Minyatür” dersleri aldı. Ömer Faruk Atabek’ ten 5 yıl daha “Minyatür” dersleri alan sanatçı, bu zaman süreci içinde “Yağlıboya” çalışmalarını da sürdürdü.
1988 yılında Kocatepe Cami “Revak Süslemeleri” nde grup çalışmalarına katıldı. Ankara Atatürk Kültür Merkezi, Kültür Bakanlığı, Oran Sevgi Yılı İl Halk Kütüphanesi, Mamak Halk Eğitim Merkezi, Ankara Olgunlaşma Enstitüsü ve Konrad Adenauer Vakfı gibi birçok resmi ve özel kurumda Tezhip-Minyatür dersleri vermiştir.
2003 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Zerefşan Nakışhanesi’ni kurarak tezhip, minyatür, katı’, ebru, hat, kaligrafi ve Türkkari dersleri verilmesine öncülük etti ve uzun yıllar başnakkaşlık görevi yaptı. Şahin İnalöz sanat çalışmalarına ve tezhip-minyatür derslerine kendisinin Zerender Sanatevi’nde devam etmektedir. Sanatçı yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere 100’e yakın özel ve resmi sanat galerilerinde kişisel ve karma sergiler açmıştır.